Written by 12:55 Destacada, Perspectives

Modelant el gres amb formes impossibles

Reportatge fotoperiodístic de Paula Aivar Sarrión amb fotos d’obra pròpia cedides per l’artista.

Peces ceràmiques de gres modulades amb formes aparentment impossibles, plenes de corbes ordenades i entrelligades entre si: aquestes són les escultures que omplen i donen forma al taller del ceramista i escultor Roger Coll. Es tracta d’un petit local situat al carrer de Sant Francesc a Vic. L’espai és acollidor i, només passar per la porta d’entrada, un llarg passadís ple a banda i banda de prestatgeries que custodien obres et condueix fins a la sala principal, on Coll crea les peces. És un estudi que desborda inspiració.
L'obra de Coll és fàcil d'identificar, perquè té un estil molt marcat: fa peces que a primer cop d'ull podrien semblar lleugerament rèpliques les unes de les altres, tret del fet que hi afegeix variacions de mides, així com de corbes, textures i colors. Amb l’ajuda de motlles de tubs, l’artesà crea, a mà i per fases que més tard uneix, les seves escultures, que, al mercat, arriben a assolir preus de fins a dos mil euros. L’artista ha aconseguit posicionar-se al mercat de l’art gràcies a la presència de la seva obra en galeries de tot el món, i també en fires internacionals.
Al ceramista nascut a Badalona la vinculació amb la tècnica ceràmica li ve de la infància: "Recordo quan jugava de petit a casa amb sorra i aigua fins a aconseguir crear fang per poder modelar", explica Coll, que reconeix que la ceràmica és la seva passió perquè li transmet "felicitat". Roger Coll va començar a estudiar Arquitectura Tècnica a La Salle, després va fer el salt a l'Escola Llotja per estudiar-hi escultura i, més tard, va entrar a l'Escola Forma de ceràmica. La seva obra ha rebut premis de prestigi com el reconeixement al millor producte dels Top Drawer Awards de Londres, el 2012.

Autor

(Visited 24 times, 1 visits today)
Etiquetes: Last modified: 18 de març de 2024
Close