El projecte

iNSiGHTS és un magazín digital impulsat per la Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

És un projecte realitzat per alumnat dels diferents graus de la FEC i d’altres facultats de la universitat, i amb la col·laboració d’alumni i professorat. És un nou mitjà de comunicació, pensat i realitzat per joves, amb vocació professional i, alhora, amb una vessant formativa. En un context de precarietat del sector i de dificultats per a la gent jove a l’hora d’obrir-se camí en aquesta professió, iNSiGHTS neix amb la voluntat d’oferir-los una finestra on expressar-se i aprendre l’ofici també a través de la pràctica continuada, més enllà de les aules, i amb criteris i exigència professional.

Aquest projecte també pretén generar comunitat i aportar una mirada pròpia a la realitat que ens envolta. En temps de constant accelerament digital, pretenem fer un periodisme lent, allunyat de les presses i de la immediatesa sotmesa al cop de clic o de tuit. I ens enfoquem cap a un periodisme constructiu, que no defuig d’abordar els problemes però que posa l’accent en iniciatives, persones i històries que exemplifiquen allò que sí funciona de la societat. Així mateix, també pretenem recuperar assumptes que un cop han estat notícia, perden el focus mediàtic malgrat que continuen essent rellevants. En definitiva, iNSiGHTS adopta una perspectiva que entenem encoratjadora i en línia amb una visió del periodisme com a motor de transformació social.

ISSN 2696-7324

(Visited 250 times, 1 visits today)
Last modified: 21 de març de 2022

Comments are closed.

Close