Written by 09:00 Destacada, Perspectives

Descobrint Catalunya a través d’un pinzell

Reportatge fotoperiodístic de Teia Miralles Cruanyes.

Els Urban Sketchers (USK) són grups d'aficionats al dibuix a l'aire lliure d'arreu del món que es reuneixen amb freqüència  a diferents indrets per practicar aquest art. A les comarques de Girona, ho fan cada dijous amb trobades en pobles diferents de Catalunya per plasmar sobre una llibreta racons del país. Ho fan al carrer, asseguts buscant l’angle que més els interessa captar i amb poques hores. La tècnica és coneguda com a “dibuix ràpid” i s’obtenen resultats realment impressionants. 

Des del 2010 es fan trobades internacionals i també se'n fan regularment entre els aficionats catalans. Recentment, es va celebrar a Reus la 6a trobada anual dels Urban Sketchers de Catalunya. La primera es va fer a Ultramort amb 100 participants aficionats al dibuix i les següents a Vic, Terrassa, la Seu de Lleida i Girona, on van arribar a ser 500 persones.
Els Urban Sketchers de Girona es van fundar gràcies el 2013 a unes classes al centre cultural La Mercè de Girona. Una de les impulsores, Toni Xifre, hi cursava un curs amb el professor Vicents Huedo, que els va proposar fer les classes a l’aire lliure. A alguns dels alumnes els va agradar tant que van decidir fer-ho també pel seu compte.

A part dels dijous, també es veuen alguns caps de setmana; normalment els dissabtes. Per decidir on es trobaran, s'intenta anar canviant entre "pobles de diferents comarques, perquè no tothom s’hagi de mobilitzar", explica Toni Xifre, una de les impulsores del grup, que considera que "el més important és que tothom s’ho passi bé".

Autor

(Visited 25 times, 1 visits today)
Etiquetes: Last modified: 18 de setembre de 2023
Close