Written by 07:42 Destacada, Llibres, Propostes

Secrets i mentides d’un crim a l’última novel·la de Lorena Franco

‘El último verano de Silvia Blanch’ tracta de la misteriosa desaparició d’una jove

Una proposta d’Ana Berdié García.

Lorena Franco torna a sorprendre amb la seva novel·la publicada el 2020, El último verano de Silvia Blanch. L’escriptora ha aconseguit agradar a més de 250.000 lectors de tot el món amb tots els seus llibres i el seu èxit s’ha incrementat des de la publicació de la novel·la La viajera del tiempo, l’any 2016.

El último verano de Silvia Blanch, considerada com novel·la negra, explica la història de Silvia Blanch, una dona que viu a un poble del Montseny. Una nit d’estiu de l’any 2017, la noia desapareix. L’última persona en veure-la viva està morta. Un any després, l’Alex, una jove periodista, serà l’encarregada d’escriure un article pel diari on treballa sobre aquesta desaparició. La protagonista, però, no sap les dificultats que trobarà en arribar al poble, a l’entrevistar la família i, menys encara, imagina l’amor que sentirà pel principal sospitós del cas. Secrets, intriga i massa mentides són les reaccions a les quals l’Alex s’enfrontarà.

L’obra fa reflexionar sobre les aparences i la imprevisibilitat de l’amor

La narrativa fluida i la gran descripció de cada detall són els ingredients que l’autora aporta per tal de descobrir què va ocórrer aquella nit d’estiu. Els perfils dels personatges són molt importants a l’hora d’entendre la dinàmica d’un crim, però Lorena Franco dona l’explicació justa i necessària per a què el lector trobi la solució del cas.

A més, al relat es trenquen estereotips com la perfecció de l’ésser humà en àmbits laborals, familiars i personals, i s’exposen les conseqüències que té aparentar el que no és. En un poble petit, on la majoria dels seus habitants viuen del què diran fa reflexionar al lector sobre la vida aparent a les xarxes socials. Som el que publiquem? La por als rumors i al xafardeig està present durant tota la narració i ensenya com les persones arriben a punts impensables per evitar una humiliació pública.

La imprevisibilitat de l’amor és un altre dels ingredients de la novel·la de Franco. La protagonista s’enamora del principal sospitós. L’amor autèntic és aquell que no mira l’exterior, sinó l’interior d’una persona. Però, pot triomfar l’amor sobre la culpabilitat d’un crim? L’autora ho revela de la mà de l’Alex i el Jan.

La portada del llibre mostra a la Silvia enmig d’un bosc, lloc on s’amaguen totes les claus de la seva desaparició. Està viva? Està morta? Per a descobrir-ho, el lector haurà d’endinsar-se en El último verano de Silvia Blanch.

Autor

(Visited 56 times, 1 visits today)
Etiquetes: , , Last modified: 5 de juliol de 2021
Close