Written by 19:03 Propostes

Vides robades

‘La dona de la seva vida’ és la darrera novel·la de Xavier Bosch
per Clara M. Clavell

El periodista i escriptor Xavier Bosch, en la seva maduresa com a escriptor, presenta La dona de la seva vida, la seva darrera novel·la, que ha vist la llum el mes de març. En aquest llibre, l’autor combina els dos mons que hem vist fins ara, plasmats en les seves darreres obres: el periodisme i les relacions més íntimes; les emocions a flor de pell.

El constructor d’intimitats recupera el periodisme amb una trama que pot posar tota una família en perill. És el preu de traspassar les línies vermelles de la veritat que pateix la família Estrada, la protagonista d’aquesta història.

El Joel, el Raimon i la Victòria són els germans Estrada i cadascun d’ells viu en una punta de món. Tots ells es retroben a l’enterrament de la seva mare. Els tres protagonistes són els que surten a la coberta del llibre, i el Joel, el gran, és periodista i està investigant el cas dels nadons robats, a Catalunya i a Espanya. Bosch quan feia el programa televisiu Àgora, a TV3, va tractar aquesta temàtica, i d’aquí va arribar la inspiració.

El Joel, director de documentals, aviat s’adonarà que hi ha descobertes que fan trontollar els sentiments, sacsegen la vida i obliguen a reescriure el passat. Aquest tema és l’ADN d’aquesta novel·la, en què Bosch també ret un homenatge a l’amor fraternal. “Una família és un regal i una prova de resistència a la vegada, i un germà és un tros d’infantesa”, diu l’autor al llibre.

Per tant, tenim una de les millors novel·les del gran periodista en què a través d’un tema que et perfora mentre llegeixes, a causa a la seva duresa, també hi trobem grans dosis d’amor i intriga, que fan que devoris el llibre sense adonar-te’n.

Una bona novel·la que ens recorda, com diu el mateix Bosch, que quan la justícia fa aigües ens queda el periodisme.

Vídeo del Vermut Literari que va tenir lloc a l’Espai Cultural i Gastronòmic Tarambana de Cardedeu, el 10 d’abril

Autor

(Visited 96 times, 1 visits today)
Etiquetes: , , Last modified: 22 d'abril de 2021
Close