Written by 06:30 Destacada, Perspectives

Topar-se amb les arrugues

Reportatge fotoperiodístic de Guillermo Martín Pérez.

La vellesa és una de les etapes que arrossega més estereotips, prejudicis i discriminacions de la nostra societat. No agrada i, en conseqüència, és maquillada, amagada i, en els pitjors dels casos, rebutjada. Això fa que molts, conscientment o inconscientment, generem prejudicis al voltant d'aquest col·lectiu. Una actitud que ha provocat, segons un informe de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que aquesta discriminació anomenada "edatisme" sigui la tercera al món, només superada pel masclisme i el racisme.  
L'edatisme, segons l'informe de l'OMS, categoritza i divideix a les persones, influint directament en la salut física i mental de la gent gran. Afavoreix l'aïllament social, l'angoixa i la depressió, produint un deteriorament cognitiu i una recuperació més lenta davant de qualsevol discapacitat.

Per combatre'l, el Casal Centre Cívic Mossèn Josep Guiteras de Vic organitza a la capital osonenca una sèrie d'activitats entre diferents franges d'edat. Una és el billar a tres bandes, que permet crear una carambola perfecta perquè diversos adolescents comparteixin inquietuds i experiències amb jubilats, mentre aquests els ensenyen el joc. 

Autor

(Visited 63 times, 1 visits today)
Last modified: 31 d'agost de 2022
Close