Written by 06:32 Perspectives

L’esport que canalitza oportunitats

Reportatge fotoperiodístic de Guillermo Martín Pérez.

Cada dilluns al vespre, un grup de joves amb (aparentment) poques coses en comú es reuneix a una pista de futbol, ubicada entre l’escola Sagrats Cors i l’escola Doctor Fortià i Solà de Torelló. Ho fan per practicar esports. Uns esports que se centren en els valors del joc, més que en l’activitat física o en l’ànsia de vèncer. Uns esports que creen comunitat, que 
canalitzen oportunitats.

EVAL (l’entitat que dinamitza i gestiona aquestes activitats esportives a Osona) permet als participants, a part de conèixer i relacionar-se amb gent diferent, adquirir valors esportius que s’allunyen de la competició i l’individualisme. I és que, durant la realització d'aquestes activitats, tothom té la mateixa importància i la presa de decisions es consensua per afavorir el joc col·lectiu.
Esports amb Valors (EVAL) es va fundar l’any 2015, quan un grup d’estudiants de l’Institut Jaume Callís de Vic va viatjar a Llatinoamèrica per participar en el Mundial de Futbol de Carrer a Brasil, organitzat pel Movimiento de Fútbol Callejero. Durant la seva estada a sud Amèrica, els joves van aprendre la metodologia establerta al torneig i, en retornar, la va ensenyar i practicar a la seva ciutat. Ara, ofereix activitats dirigides i gratuïtes a infants, joves i adults en espais públics a l’aire lliure.

Autor

(Visited 71 times, 1 visits today)
Last modified: 31 d'agost de 2022
Close